ישמה לעשות כשהשטיח מתלכלך
שטיחים עשויים מבדים וסיבים ולכן, כמו הבגדים שלנו שעשויים מחומרים דומים, הם נוטים לצבור לכלוך לאורך זמן. מעבר ללכלוך המצטבר, תאונות מלכלכות יכולות לקרות על גבי השטיח – החל מפעוט שפלט ועד לכוס יין שנשפכה. שטיח מלוכלך ללא ספק גורם לירידה ברמת האסתטיקה של הבית, אך זה לא חייב להישאר כך.
ניתן למעשה לנקות באופן עצמאי או מקצועי את רוב סוגי הכתמים על גבי שטיחים, באופן שמשאיר אותם מינוריים ולרוב אף מאפשר את הסרתם המלאה. אם אתם זקוקים לניקיון שטיחים במרכז, כדאי שתמשיכו לקרוא וכך תכירו את השלבים השונים לניקוי השטיח.
השלב הראשון בכל ניקיון שטיחים במרכז, הוא הסרה של הלכלוכים היבשים המצטברים על גבי השטיח. אלו כוללים שערות של בעלי חיים ואנשים, אבק, סיבי בגדים וכולי. בשלב זה אפשר להשתמש במטאטא עם סיבים חזקים, עם עדיפות לסיבי זנב סוס או גומי. צריך להעביר את המטאטא יחסית בחוזקה על גבי השטיח על מנת שכל השערות והלכלוכים ייתפסו כראוי. אמנם יש להעביר את המטאטא תוך הפעלת כוח מסוים, אך חשוב לא.ב.סעול באגרסיביות רבה מדי כדי לא.ב.סגוע בסיבים של השטיח עצמו.
הדרך הטובה ביותר לטפל בכתמים על גבי השטיח, היא.ב.סשות זאת כאשר הם טריים. מיד לאחר שנשפך חומר מלכלך מכל סוג שהוא על השטיח, חשוב מאוד לא.ב.סרוח אותו, דבר שעלול לגרום להתפשטותו. במקום למרוח אותו באמצעים שונים, הפעולה שיש לבצע היא.ב.סניח חומר סופג כלשהו על גבי הכתם בעודו רטוב – למשל מטלית לחה עם מעט מים, נייר סופג, ספוג פשוט וכדומה. הספיגה מונעת מיותר מחצי מהחומר המלכלך לחדור אל סיבי הבד ומאפשרת ניקוי קל יותר בהמשך.
הטיפול בכתם צריך להתבצע על פי סוג החומר שגרם לו. כתמים שמקורם במשקאות ובנוזלים צבעוניים אחרים כמו קיא או שתן, ניתן לנקות באמצעות שימוש בחומץ. אפשר למהול את החומץ במים ובמעט סבון כלים אם הריח מפריע. לאחר שסופגים את הכתם, ניתן להשתמש במטלית לחה עם חומץ בתנועות עדינות עד להסרת הכתם.
במקרים של חומרים של מתקשים, כמו שעווה ומסטיקים אפשר להשתמש בשקית עם קרח – שמקפיאה את החומר ומאפשרת את קילופו. עבור כתמים קשים מחומרים תעשייתיים כמו לק, אפשר להשתמש באצטון, תוך מתן תשומת לב לכך שבחלק מהשטיחים הוא עלול לפגוע. בכתמים מחומרים עדינים יותר, כמו שוקולד או בוץ, סבון כלים יעשה את העבודה.